Basisrecept: Royal icing

Algemeen recept voor royal icing400 gram suikerbakkerspoeder, gezeefd.10 gram eiwitpoeder60ml waterevt. smaakstof. (aantal ml. smaakstof bij het water in mindering brengen!)Dit recept is een basisrecept. Je kan smaak toevoegen naar wens, hou er rekening mee, dat het dan minder wit kan worden of dat wit verkleurd tijdens het opdrogen. Kijk dus goed naar kleurloze smaakstoffen. 

Lees meer »

Basisrecept: vormvaste suikerkoekjes

Dit recept is de basis, je kan hem aanpassen naar je eigen smaak. Dit recept is qua smaak vrij vlak, dit ivm decoreren met royal icing of fondant. Wil je de koekjes zonder decoratie opeten, voeg dan meer smaak toe!

Lees meer »

Macarons maken

Macarons kunnen lastig zijn om te maken. Het 'moeilijkste' koekje worden ze wel eens genoemd. Met dit recept en tips hoop ik je een beetje op weg te helpen!Er zijn online vele versies te vinden, dit is mijn manier, op deze manier lukt het mij het beste, misschien is dit ook de makkelijkste voor jou!

Lees meer »

Chocolade biscuit van een gewone biscuitmix maken

Een overheerlijke chocoladebiscuit maken, van je normale biscuitmix?Dat kan zeer eenvoudig! Het enige wat je daar voor moet toevoegen is (goede) cacaopoeder en even beetje rekenen voor de verhoudingen. Let op: dit is op basis van de Zeelandia Moscalux en de Funcakes Biscuit de Luxe mix. Elke andere mix of ander recept kan een andere verhouding nodig hebben!Deze verhouding is niet geschikt voor cupcakes/cake mixen.

Lees meer »