Algemene voorwaarden

Identiteit van de ondernemer
Naam onderneming: Roricokoekjesenmeer.nl / cookieplatter.nl
Gelijkend aan: Rorico
Gelijkend aan: Rorico Taarten Shop / Roricotaartenshop
Gelijkend aan: Rorico Koekjes en Meer
Allen onderdeel van: Rorico Taarten
Naam ondernemer: Rinske van Dijk
Vestigingsadres: Nieuweweg 13, 9682RL Oostwold
Telefoonnummer: niet beschikbaar
E-mailadres: info@roricokoekjesenmeer.nl
Overige contact opties: Instagram messenger
KvK-nummer: 58825061
Btw-identificatienummer: NL001469223B09

 

Offerte opvragen:

 1. Een offerte kan worden opgevraagd via email. Hierbij verstrek je zoveel mogelijk informatie over de wensen. Je vermeld of je de bestelling wilt afhalen of verzonden wilt hebben en wanneer de gewenste afhaal/verzenddatum is (dus niet de datum van het feestje, hier heb ik niks aan) Ook ontvang ik graag je naam. Offerteaanvragen die niet worden afgesloten met enige vorm van personalia, worden niet in behandeling genomen. 
 2. Een offerteaanvraag wordt binnen 5 werkdagen beantwoord, heb je dan nog geen antwoord, mail alsjeblieft nog een keer. 
 3. Indien de datum beschikbaar is stuur ik de offerte naar je toe. Deze bevat een omschrijving van de wensen, de prijzen en totaalprijs. Deze offerte is 3 werkdagen geldig, tijdens deze 3 dagen wordt de datum voor je vastgehouden.
 4. Bij acceptatie door jou van de offerte, ontvang je vervolgens een betaalverzoek, met een betalingstermijn van 48 uur. Tijdens deze 48 uur staat je bestelling onder voorbehoud gereserveerd. 
 5. Zodra de betaling is ontvangen, staat je bestelling vast en ingeboekt. Indien de betaling uitblijft in het betalingstermijn van 48 uur, vervalt de bestelling. 

Bestellen:

 1. Bestel ruim op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Ruim op tijd is minimaal 4 weken of langer voortijd! 
 2. Bestellen kan uitsluitend via de beschikbare formulieren, via het webshop gedeelte of via email. Bestellingen op andere manieren worden niet geaccepteerd. 
 3.  Na de bestelling ontvang je de betaalgegevens, zodat je de betaling binnen het betalingstermijn van 48 uur kan overmaken. 
 4. Zodra de betaling is ontvangen, wordt de bestelling verwerkt.
 5. Indien de betaling uitblijft binnen het gestelde betalingstermijn, vervalt de bestelling automatisch.
 6. Op tijd betalen is de verantwoordelijkheid van de klant zelf. Er worden geen herinneringen verzonden. Niet betaald is automatische annulering zonder bericht.

Annulering vanuit de klant:

 1. Zolang er nog geen betaling heeft plaats gevonden, kan een bestelling altijd nog geannuleerd worden door mij een bericht te sturen.  
 2. Ook kan je het betalingstermijn van  48 uur laten verlopen, de order wordt dan automatisch geannuleerd. 
 3. Heb je reeds betaald? Dan geldt de onderstaande regeling:
  • Binnen 24 uur na betaling kan je de order nog annuleren,
   je ontvangt dan het volledige bedrag terug.
  • Tot 4 weken voortijd ontvang je 75% van je betaling terug
  • Tot 2 weken voortijd ontvang je 50% van je betaling terug
  • Korter voortijd annuleren is niet mogelijk, je ontvangt geen geld terug. 

Terugbetalingen van geannuleerde orders bij punt 3, worden binnen 7 werkdagen verwerkt door Rorico.

Annulering vanuit Rorico:

 1. Annulering zal ik zoveel mogelijk proberen te beperken. Echter kan er overmacht zijn, waardoor ik toch moet annuleren. 
  Onthoud goed dat ik alles alleen doe en niemand het van mij kan overnemen! 
  Hierbij moet je ook denken aan ziekte van mezelf, of zwaarwegende omstandigheden binnen de privé sfeer.  
  In de zomermaanden kan een mogelijke hittegolf roet in het eten gooien, het decoreren is dan vrijwel niet te doen. Dit is overmacht, koekjes in de zomer kan je het beste ruim op tijd bestellen, zodat we speling hebben ivm het weer. Koekjes zijn ten minste 3 maanden houdbaar, dit vormt dan dus geen probleem als je ze extra vroeg in huis hebt. 
 2. Zodra er vanuit Rorico wordt geannuleerd, ontvang je uiteraard je betaling volledig terug, dit wordt z.s.m., uiterlijk binnen 7 werkdagen, na annulering aan je overgemaakt, het is dan afhankelijk van jouw bank wanneer je het ontvangt. 
 3. Bij annulering, ook niet bij last minute annulering, heb je geen recht op schadevergoeding. 

Aanvraag aannemen of afwijzen:

 1. Een aanvraag aannemen of afwijzen is volledig zelf de keuze van Rorico Koekjes en Meer.
 2. Een aanvraag kan worden afgewezen omdat er geen plek is, Indien er eerdere opties vrij zijn, zal ik deze uiteraard aanbieden. 
 3. Een aanvraag mag ik afwijzen als ik het simpelweg niet leuk vind, als de stijl niet bij mijn stijl past of als ik iets gewoon niet kan qua techniek of andere redenen. 
 4. ik ben absoluut geen verantwoording of uitleg schuldig aan de klant waarom ik een order niet aan neem of aan kan nemen. 
 5. Een aanvraag afwijzen is ook voor mij moeilijk om te doen, omdat ik graag iedereen blij wil maken, maar ik bewaak mijn grenzen om het leuk te houden voor mezelf. 

Levertijd:

 1. Zie de meest recente informatie bij de "Veel gestelde vragen" sectie op de home-pagina.   

Verzenden / Afhalen:

 1. Afhalen kan uitsluitend op afspraak. 
 2. Verzenden gaat zoals bij levertijd staat beschreven.
 3. De te verzenden producten worden degelijk en zorgvuldig ingepakt om breuk zoveel mogelijk te voorkomen. 
 4. Het verzenden van koekjes is volledig op eigen risico van de klant m.b.t. levertijd en breuk. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op schadevergoeding o.i.d.  

Retourneren: 

 1. Alle producten van Rorico worden speciaal voor jou gemaakt. Hierdoor vervalt het wettelijke retourrecht. Producten kunnen dus niet retour.
 2. Ditzelfde geldt voor ruilen, er kan niet worden geruild.

Klachtenregeling:

 1. Geleverde producten zijn met veel zorg, veel liefde en nog meer geduld gemaakt, naar mijn interpretatie van de door jou doorgegeven wensen en kleuren.
 2. Interpretaties van mij kunnen anders zijn dan die van jou.
 3. Kleuren op mijn beeldscherm kunnen afwijken van de kleuren op jouw beeldscherm. 
 4. Kleuren kunnen om diverse redenen afwijken van tint. (ze kleuren bijv. door tijdens droogproces, omgevingstemperatuur, mijn interpretatie, andere weergave op jouw beeldscherm versus mijn beeldscherm etc. etc. etc. ) 
 5. Rorico is niet verantwoordelijk voor eventuele schades tijdens de verzending, door onjuist gebruik, door onjuist bewaren of door onjuist nuttigen.
 6. Producten/koekjes kunnen oneffenheden en kleine afwijkingen bevatten.
 7. Koekjes met hetzelfde design kunnen toch van elkaar verschillen, zowel in kleurtint als perfectie. Het blijft handwerk en handwerk is nooit 100% perfect. 
 8. De klant accepteert dat van alle punten hierboven en kan hier geen klacht over indienen.
 9. Als er iets anders mis is, komt de klant direct en alleen naar mij met de klacht, dan kunnen we het samen oplossen. 

Intellectueel eigendom en auteursrechten

 1. Alle teksten en afbeeldingen zijn eigendom van Rorico (Rinske) of van de websitehost jouwweb (zoals icoontjes etc) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt. 
 2. Alles van Rorico Designs uitstekers/afbeeldingen vallen onder het auteursrecht! Designs en uitstekers mogen niet zonder toestemming worden nagemaakt of gekopieerd worden. Als je de uitsteker van mij gekocht hebt, mag je het door mij gemaakte design ook gebruiken op de koekjes van de betreffende uitsteker. Het is niet toegestaan om mijn schetsen/tekeningen/creaties van Rorico Designs te gebruiken i.c.m. met andere producten. 
 3. Voorbeelden van andere creatieve koekjesmakers worden nooit gekopieerd, je mag de afbeeldingen toesturen, maar deze worden alleen als inspiratie gebruikt. Hun koekjes vallen onder hun intellectueel eigendom. Dit is anders als zij de koekjes hebben gemaakt met de uitstekers en designs van de uitstekermaker, mits ik diezelfde uitstekers van diezelfde maker ook heb, dan mag ik het design van de uitstekermaker ook gebruiken met die betreffende uitsteker, maar niet op een andere uitsteker. 

 

Privacy:

 1. Jou gegevens zal ik nooit delen met anderen zonder jouw toestemming. 
 2. Als je foto's van mijn koekjes doorstuurt naar mij, mag ik deze gebruiken op social media. Alle personen zal ik verbergen, tenzij ik toestemming heb om ze zichtbaar te plaatsen. 
 3. Jouw gegevens komen niet in mijn kasboek te staan, deze wordt vervangen voor een intern ordernummer. Hierdoor kan het nooit herleidbaar zijn naar jou door welke instantie dan ook. Enige nadeel, ik kan je orders met bijv adresgegevens uit het verleden ook niet terug zoeken, je zal dus bij elke bestelling opnieuw je gegevens moeten doorgeven. Er wordt dus niets onnodig langer bewaard van jouw gegevens dan nodig.
 4. Als jij je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief, geef je mij wel toestemming voor het opslaan van jouw email adres, uitsluitend voor het verzenden van de nieuwsbrief. Dit mailadres wordt uitsluitend opgeslagen in het beveiligde systeem van de nieuwsbriefserver Laposta en níét in mijn administratie of pc.  

 

Algemene disclaimer:

 1. Bij het bezoeken van deze website en/of bij het plaatsen van een bestelling bij Rorico, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden, de privacy voorwaarden en de algemene disclaimer. 
 2. Rorico is niet verantwoordelijk voor de eventuele kooplust die ontstaat bij het bezoeken van de website ;-) 
 3. informatie op de website: Ik doe mijn best alle informatie volledig up to date te houden op de website. Het kan echter voorkomen dat ik iets over het hoofd heb gezien of met vertraging aanpas. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Rorico aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website. 
 4. emailverkeer: Rorico garandeert niet dat aan haar gezonden e-mails (tijdig) worden ontvangen of verwerkt, omdat tijdige ontvangst van e-mails niet kan worden gegarandeerd. Het standaard email systeem, het formulieren systeem en het orderverwerkingssysteem zijn allen aparte systemen en werken dus langs elkaar heen, ondanks dat jij gewoon 1 en hetzelfde emailadres ziet! Hierdoor kunnen deze systemen langs elkaar heen lopen waardoor de volgorde van verwerking kan verschillen. 
  Ook de veiligheid van het e-mailverkeer kan niet volledig worden gegarandeerd, zowel Rorico als de webhost doet hun best om dit veilig te houden. 
 5. Intellectuele eigendomsrechten:
  Alle publicaties en uitingen van Rorico zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijk en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar worden gemaakt, zonder dat Rorico daar vooraf schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.
 6. Tips en adviezen: Alle gepubliceerde/aangeboden tips en adviezen van Rorico zelf, zijn puur gebaseerd op persoonlijke ervaringen welke de eigenaresse in de jaren heeft opgedaan. Oefening baart kunst, er mislukt dus ook wel eens wat. Rorico aanvaard dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, verspilling of mislukte pogingen die hieruit mogelijk kunnen voorvloeien.  
 7. Prijzen: Alle prijzen zijn onder voorbehoud van invoer- en/of typfouten.
  Er kunnen geen rechten aan worden ontleent. Prijzen op moment van aanschaf/betaling zijn geldend. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op vergoedingen als een bepaald product na aankoop van prijs verandert.