Over Rorico

In de zomer van 2011 had ik, Rinske (de Ri in Rorico) zo'n vieze smerige gedecoreerde taart gegeten op een verjaardag, dat ik dacht, dat kan beter.... Overtuigde een vriendin om in september samen op een workshop te gaan om een marsepeintaart te maken. (foto met groene taart en het handgesneden tractortje erop) 
Qua techniek was het handig om naar de workshop te gaan, maar toen we thuis de taart eenmaal aansneden, was die ook net zo smerig als dat we op de bewuste verjaardag hadden gehad.

-------

Dus... op zoek naar goede kwaliteit ingrediënten, goed merk Marsepein (Zeelandia) en andere vullingen dan op basis van botercrème... mijn basisvulling werd banketbakkersroom met een lekkere aardbei of kersengelei of vlaaifruit. Daarnaast gebruikte ik regelmatig heerlijke bavarois en vers fruit en bonbonbloc-roomvullingen. 
Oftewel, duurdere vullingen, ambachtelijk en kwalitatief hoog. 

In november was de 3e verjaardag van onze zoon, een paar maanden na de workshop dus. Daar heb ik 2 taarten voor gemaakt, 1 met mickey mouse en 1 met jake en de nooitgedachtpiraatjes (zie foto's).
Decoratietechnisch nog heel basic en duidelijk beginner, maar de smaak was al 10x beter!

Daarna kreeg ik direct bestellingen van bekenden.... Toen ook onbekenden via via. 
De sprong gewaagd en in 2012 Rorico Taarten ingeschreven bij het KVK. De nodige papieren gehaald op gebied van hygiëne en starten maar. Groot succes! Dat moment was ik de enige in Oost Groningen die Zeelandia marsepein(marsepein gemaakt op de warme lubecker methode) gebruikte, geen andere merken en geen fondant. Dit zorgde voor een klantenbestand in een straal van 50km.  In 2014 ook cupcakes erbij gepakt en later nog cakepops. 

-------

Mede thuisbakkers uit de regio kwamen regelmatig een keer vragen voor advies en af en toe voor materialen etc. Zo ontstond langzaam aan een klein winkeltje met circa 200 artikelen. 

In 2018 de eerste mini webshop geopend (want ik mocht van de gemeente wel een webshop, maar geen fysieke winkel)
En deze webshop groeide in 2020 tijdens corona uit tot een webshop met ruim 2200 verschillende artikelen.
Helaas werd het steeds moeilijker als 'kleintje' om het hoofd boven water te houden met de webshop, klein inkopen was totaal niet meer winstgevend, waardoor ik in 2023 de webshop heb opgeheven. 

-------

Fysiek werd het taarten maken voor mij te zwaar, waardoor ik genoodzaakt was hiermee te stoppen in sept 2020.
Wel bleef ik door gaan met cupcakes maken, maar dit was gewoon niet waar ik blij van werd. Jaren wilde ik al koekjes maken, waar ik inmiddels tijd voor kreeg en hier in 2022 mee begonnen ben naast alle cupcakes en de webshop. 

Inmiddels was de webshop gesloten halverwege 2023 en de cupcakes gaven me echt geen plezier meer plus het opspuiten werd fysiek steeds moeilijker en was er inmiddels mee gestopt.

-------

Maar de koekjes bleven! De koekjes geven me plezier en nog belangrijker, fysiek kan ik ook lekker koekjes maken. 
Dit heeft geleid tot het huidige logo!  Voornamelijk maak ik koekjes, maar ik wil de optie open houden om ook andere dingen te doen, dus Koekjes EN meer! 

Wie weet wat er nog bij komt in de toekomst. In elk geval ga ik in de zomervakantie van 2024 stoeien met het maken van mijn eigen uitstekers, normaal ontwierp ik ze zelf (Rorico Designs) en maakte Debby (studio yane) er uitstekers van, maar zij stopt binnenkort (gaat verder met schilderen)  en gaat mij leren hoe ik het zelf kan maken met een 3D printer.
Misschien als ik het onder de knie krijg, dat ze ook verkoopwaardig zijn ;) 


Mijn allereerste taartje tijdens workshop gemaakt, welke net zo smerig was als de gedecoreerde taart welke we op een verjaardag daarvoor  hadden gegeten.


Mijn eerste taart thuis gemaakt voor de 3e verjaardag van onze zoon.
Duidelijk nog beginner, dat glimmende is bijv echt een beginnersfout, maar de smaak was al wel heerlijk!


En mijn 2e taart thuis gemaakt voor de 3e verjaardag van onze zoon.

Duidelijk nog beginner, maar op de puzzelplaatjes was ik al mega trots, bedenkende dat ik er nog helemaal geen materiaal voor had en alles met een schilmesje en sateprikkers heb uitgesneden!! Ik maakte vooral kindertaarten, met puzzelplaatjes (later ook boetseersels)  of met eetbare prints in combinatie met andere decoraties. 


Langzaamaan kwamen de driptaarten en unicorn taarten ook steeds meer in de mode. Ze gingen sneller, scheelde rustig 4-6 uur werk,  maar ik mistte het handwerk van de decoraties wel, ik probeerde dit dan toch een beetje te combineren.


Daarnaast werden ook luxe taarten gemaakt, sweet 16, designerstaarten en bruidstaarten.

In totaal heb ik bijna 2500 taarten gemaakt in 8 jaar tijd!